SALİHLİ MERKEZ ANADOLU LİSESİ

WEB https://salihlimerkezanadolu.meb.k12.tr
Adres : Namık Kemal Mah.147.Sok.No1 45310 Salihli/MANİSA
VİZYON : Evrensel eğitim ve öğretim ilkelerini hayata geçiren, teknolojiyi kullanarak, bilgiye hızla ulaşabilen, problem çözme ve karar verme becerisi gelişmiş seçkin bir okul olarak bulunduğumuz il ve ilçede örnek ve önder bir eğitim öğretim kurumu olmaktır.
MİSYON : Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Türk milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına saygılı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmektir
BAŞARILAR : Okulumuz AB Proje ekibi 2011 ile 2013 yılları arasında 6 Altı adet proje ile öğrenci ve öğretmenlerimize pek çok Avrupa ülkesini ve dolayısiyle bu ülkelere de kendi örf,adet ve Kültürümüzü tanıtarak okulumuzun adını duyurmuştur. Pek çok sportif faaliyetlerde ulusal ve uluslararası müsabakalarda derecelere girmiştir.Okulumuz müzik alanında Türkiye finallerine katılarak solo çalgı dalında Türkiye l.ve koro dalında jüri özel ödülüne layık görülerek dereceye girmiştir.Genel Lise olarak 2013 LYS sınavında okulumuz %40 başarıyı yakalayarak stratejik planda öngörülen başarının çok üstüne çıkarak gelecek yıllar adına ümit vermiştir.

Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Saatler : 8.30 - 16.00
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE-ALMANCA
Isınma : Kalorifer(Kömür)
Pansiyon : 54(KIZ) 66(ERKEK)
Servis :
Ulaşım : İlçe merkezinden yaya olarak gelinebilir.Ayrıca şehir içi dolmuşları yakınından geçmektedir.Öğrenci Taşıma merkezli olup civar köy ve kasabalardan öğrencilerimiz taşınmaktadırlar
Yerleşim Yeri : Namık Kemal Mahallesi 147.Sokak No:1 45310-Salihli (Salihli Kaymakamlığının doğusu,Atatürk Heykelinin yanı.Google EARTH ´de tanımlıdır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlimize 66 Km.uzaklıkta olan Okulumuz İlçe Merkezindeki en eski eğitim kurumudur.1942 yılında Salihli Lisesi olarak açılmıştır.Salihli Kaymakamlığının doğusu,Atatürk Heykelinin yanındadır.
Kontenjan Bilgileri : 170
Sportif Etkinlikler :